Rugbrød, ja tak!

Rugbrød, ja tak!

Rugbrød på nye måder

Rugbrød er det mest spiste brød i madpakken. Måske er det derfor, at mange børn ”står af” på rugbrød på et tidspunkt og gerne vil prøve noget nyt. Så prøv at variere det gode brød, og ungerne vil helt glemme, at de igen har rugbrød i madpakken.


Værs'go, idéer til rugbrød på nye måder
 

Rugbrød med avocado

Mos en avocado med lidt citronsaft, så bliver den ikke brun. Smør det på en skive rugbrød, og pynt med masser af ærter.

Rugbrødscrunch 

Undgå madspild: Er rugbrødet ved at være lidt kedeligt, kan du rive det og vende det godt sammen med lidt brun farin. 1 spsk. pr. 100 g rugbrød. Fordel det på en bageplade, og rist det i ovnen ca. 15 minutter ved 175°C, til det er sprødt. Smager dejligt til et lille bæger yoghurt.

Ristede rugbrødssværd 

Undgå madspild ved at forvandle halvtørre rugbrødsrester til sprøde snacks. Stænger eller tynde skiver ristes sprøde i ovnen ved 150°C i 15-20 minutter alt efter tykkelse. Vend dem evt. med lidt olie og krydderi, f.eks. paprika eller spidskommen, inden du sætter dem i ovnen, og lad dem køle helt af, inden du pakker dem ned.


Rugbrød og mørk chokolade smager bare godt sammen, og det er nemt at lave selv. Opbevar dem evt. i fryseren. Så kan du smide et frossent minirugbrød i madpakken. Det er tøet op, når det er tid til at spise.
 

Minirugbrød med chokolade
 

14-16 stykker

Ingredienser

25 g gær

4 dl vand

50 g solsikkekerner

25 g græskarkerner

1 tsk. salt

250 g rugmel

100 g hvedemel

2 spsk. kakaopulver

50 g sigtemel
 

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen. Hvis du vil forkæle lidt ekstra, kan du tilsætte hakket chokolade og/eller tranebær.

Gør hænderne våde, og form minirugbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i 60 minutter. Bagetid: ca. 30 minutter i en 220°C forvarmet ovn. Lad dem køle af, inden du pakker ned. Opbevar dem evt. i fryseren.

Ekstra fyld, når der skal forkæles lidt:

100 g hakket mørk chokolade

50 g tørrede tranebær eller rosiner